Adres

Contact

Betalen dmv

Follow Us

  • Facebook Social Icon

Weerdweg 22, 5941AT,

VELDEN bij VENLO.

Tel.nr; 0031 77 4729035

Email; info@campingdeweerd.nl

www.campingdeweerd.nl

Show More

© 2016 door R. Jacobs;  Proudly created with Wix.com

Activiteiten op de Camping

Mountain Biking ....of
gewoon met de fiets eropuit?

Dankzij het ontbreken van heuvels en de goede infrastructuur voor fietsers, is Noord Limburg dé fietsregio bij uitstek. En tijdens het fietsen passeert u de mooiste plekjes die Noord Limburg te bieden heeft!

De vele fietsroutes voeren u door typische dorpjes, langs de Maas door de Peel en Maasduinen. Met een kaart van de fietsknooppunten op zak kunt u eindeloos routes samenstellen zodat u het beste uit uw fietsvakantie kunt halen.

Stadscamping Venlo / Camping de Weerd beschikt over prima fietsen die te huur zijn. zowel stadsfietsen voor dames en heren, als mounatin bikes of E-bikes.

graag even vooraf reserveren! Dit kan per   e-mail; reserveren@campingdeweerd of via 

 

contactformulier 

 

Kanotochten op de Niers

De Niers is een 114 km lange rivier net over de grens in Duitsland. Hij is bevaarbaar vanaf Süchteln bij Viersen tot Milsbeek in Nederland, waar hij in de Maas uitmondt. De Niers is 65 km bevaarbaar, waarvan 8 km in Nederland. Voorbij Kessel richting de Nederlandse grens geldt voor ongeveer 1 km een vaarverbod. In Duitsland zijn goede kano-faciliteiten langs de rivier. Er zijn kanosteigers en vaak is er ook een wc. Er is meestal ruimte genoeg om de auto vlakbij de steiger te zetten om kano's op en af te te laden. Parkeren moet in de regel iets verderop. Kano varen op de Niers is in Duitsland erg populair. Meestal wordt gebruik gemaakt van een huurkano zodat men na het varen op een afgesproken plek weer opgehaald kan worden. De stroomsnelheid is doorgaans ongeveer 2 km/u. In de omgeving van Geldern is de rivier iets breder en daardoor de stroomsnelheid lager. 

Voor meer Info 

 

Paardrijden in de Maasduinen

De omgeving van Venlo biedt zeer veel mogelijkheden tot het maken van prachtige buitenritten en meerdaagse trektochten.
Onze startlocatie ligt direct aan natuurgebied De Groote Heide van het Limburgs Landschap, het zuidelijkste puntje van de Maasduinen.
De natuurgebieden van het Limburgs Landschap, Staatsbosbeheer en het Duitse Grenzwald bieden veel afwisseling. Onze directe omgeving biedt zowel heidelandschap (gedeeltelijk met vennen) als ook bosgebieden. De natuurgebieden zijn alle voorzien van speciale ruiterpaden, zodat het paardrijden in de mooie natuur niets te wensen overlaat.

Wij bieden verschillende buitenritten aan met begeleiding van 1 ½ uur tot 5 uur per dag.
Voor de buitenritten in deze heerlijke omgeving heeft Manege Venlo betrouwbare paarden te huur voor ons, die gewend zijn aan het buitenrijden.
Ze worden in engelse rijstijl gereden. Uiteraard kan men ook op een eigen paard met ons komen meerijden. Ruiters en amazones die met ons mee willen rijden, dienen over een onafhankelijke zit in alle 3 gangen te beschikken.

Verder is het dragen van rijlaarzen of schoenen met hak en chaps verplicht, zoals ook het dragen van een goed passende cap of veiligheidshelm (Norm EN-1384).
Veilig en verantwoord paardrijden is voor ons het uitgangspunt voor ontspannen buitenrijden.

voor meer Info 

Wandeltochten in de Maasduinen

Tijdens een wandeling in Noord Limburg kunt u in twee uur tijd wel vier verschillende landschappen doorkruisen! Dankzij de bossen, stuifduinen, akkers, broekbossen, beekdalen, Peellandschappen en Maasoevers is wandelen in de regio altijd afwisselend.

In Noord Limburg zijn veel wandelroutes uitgezet. Zo zijn er wandelroutes met een thema, speciale routes om te wandelen met kinderen en cultuurhistorische wandelingen beschikbaar. Verschillende wandelroutes doorkruisen de twee nationale parken de Maasduinen en de Groote Peel en mogen beslist niet overgeslagen worden!

 

Voor meer Info;